Hotel TV Készülékek

Samsung TV A normál TV készülékek üzemeltetése sok problémát vet fel egy szállodában.
Nincsenek védve a TV csatornák elhangolása ellen, nem korlátozható a hangerő, nem megoldott a gyors programozhatóság. A televízió gyártók felismerték a lehetőségeket és néhány modernebb készüléket, elláttak hotel funkcióval. Itt érdemes tisztázni, hogy a Hotel TV megnevezés két fogalmat takarhat és ezeket érdemes megkülönböztetni
Abban az esetben, ha nem a megfelelő készüléket választják, a későbbiekben egy esetleges Hotel TV Rendszer bevezetésekor a Tv készülékek kötelező cseréjének problémájával szembesülhetnek.

Standalone HotelTV:

Ezek a készülékek nem kapcsolhatók rendszerbe, nem rendelkeznek kommunikációs csatlakozóval, viszont néhány alapfunkciót tartalmaznak melyek az üzemeltető és a vendég kényelmét szolgálják. Sok gyártó már a kommersz kereskedelmi típusaiba is beépíti az úgynevezett „egyszerű hotelfunkciót” amely általában az alábbi szolgáltatásokat tartalmazza :
- programozás tiltása a vendég részéről
- beállítható csatorna a készülék bekapcsolásakor
- csatorna beállítás másolása egyik készülékről a másikra
- maximális hangerő

Interaktív HotelTV:

A HotelTV-k fejlett generációja a fenti funkciókon kívül a gyártó által kialakított kommunikációs csatlakozóval is rendelkezik, melyez egy külső interfész csatlakoztatható. (vezérlőegység vagy settop-box).
Ez az interfész gondoskodik a TV-k vezérléséről és integrálja egységes rendszerbe az összes készüléket.
A beruházások tervezésénél a Tv készülék vásárlásakor vagy cseréjekor érdemes megfontolni, hogy HotelTV-t vagy Interaktív HotelTV-t választunk. Sok esetben a kereskedő sincs tisztában a különbséggel a két típus között.
Cégünk a Samsung Hotel TV-t ajánlja, ez a készülékcsalád mindkét üzemmódban használható.

Előnyök:

- Üzemeltetési biztonság, elprogramozás elleni védelem
- Hotel TV rendszerhez illeszthető, akár későbbi beruházás keretében is
- HD minőség, digitális képalkotás megfelelő antennarendszerrel
- Egyszerű programozhatóság
- Energiatakarékos kivitel